miercuri, 28 octombrie 2009

Unul din paradoxurile crizei

N-o sa va vina sa credeti – asa cum nici mie nu mi-a venit - dar in Chisinau, in plina criza, sunt mai multe locuri libere in camine decat erau pe vremuri mai bune. Si asta nu pentru ca s-a micsorat numarul de studenti, (da de unde?) sau pentru ca avem camine noi date in folosinta. Nici pe departe.

“Miracolul” se datoreaza unei mari categorii de studenti care nu mai vor conditii de camin si inchiriaza apartamente. Studenti, ai caror parinti in disperare de cauza (dar cu ferma convingere ca odrasla lor TREBUIE neaparat sa termine o facultate) au luat-o care si incotro pentru a le putea sustine copiilor deja banalul “trai decent”. Dar se pare ca cei care nu castiga banii ci doar ii cheltuie, s-au dezvatat (sau nici nu au stiut) sa-i pretuiasca. 

Mie mi s-a parut cel putin aberant, la hotar cu amuzantul. Pentru ca este revoltator sa strigi in gura mare ca suntem cea mai saraca tara din Europa, dar in acelasi timp o mare parte a studentilor din capitala acesteia stau cu chirie si mai vin si cu masinile personale la facultate!
Desi… este si partea “pozitiva” a lucrurilor: cel putin putem fi siguri ca studentii de azi – salariatii de maine nu se vor multumi cu salriile mici pe care le are multa lume astazi in Moldova. Ei vor incepe din start cu expectante mari fata de angajatori, pentru a nu deteriora zona de confort cu care vor reusi sa se obisnuiasca vreme de 4-5 ani de zile. Ca doar daca iesi din facultate si incepi sa mergi la un serviciu, asta nu inseamna ca trebuie sa si regresezi, nu?

Un comentariu:

  1. Ca sa nu ramaie repetent si anul acesta, mama mare, mamitica , tanti Mita l-au dus pe Goe la Bucuresti...povestea continua

    RăspundețiȘtergere